Van schuur naar woning

Bekijk details Bekijk meer foto's
Project

Van schuur naar woning

Op een prachtige locatie in Haarle kregen wij de opdracht om een woning te ontwerpen in een bestaande schuur. Een mooie grote landelijke vrijstaande villa wordt opgesplitst tot twee woningen, en een groot deel van de paardenstal wordt omgevormd tot de bestemming ‘wonen’. Voor deze woning moet alles ingericht worden op de begane grond aangezien er geen bruikbare verdieping aanwezig is.

Met het rekening houden van bestaande gevelopeningen, gebruik, leefbaarheid, duurzaamheid, en bestaande constructie kon er een gedegen ontwerp op tafel werden gelegd waar uitvoerende partijen goed gebruik van konden maken. Door een nieuwe geïsoleerde betonvloer, isolatie tegen de binnenwanden, isolatie tegen het dakbeschot, en aanpassingen in de bestaande installatie kan de woning duurzamer worden ingericht. Bouwfysisch en bouwtechnisch was dit een uitdaging om condensvorming en koudebruggen te voorkomen.

Door R&S Allround Timmerwerken dit project te laten uitvoeren komt het gemaakte ontwerp tot zijn recht en is over elk detail nagedacht. Tot slot is er nog een uitgebreid lichtplan gemaakt waar elk scenario bepaald is, en zal er nog een subsidie aangevraagd worden voor de energiebesparende maatregelen.

Neem contact op Meer projecten