Project

Oud & Nieuw

Voor de meeste mensen is het een herkenbaar scenario, je hebt een fijn huis op een fijne plek, maar hier en daar mis je de nodige ruimte. Wanneer je gaat verhuizen is het maar de vraag wat je terug krijgt. Een verbouwing is op zo’n moment een serieuze overweging waard. Een verbouwing als deze in Oldenzaal hebben wij gezocht naar een manier om de verouderde jaren 30 woning te voorzien van een geheel nieuwe moderne stijl.

Geheel aansluitend aan de wensen onze grootste inspiratiebron, namelijk de opdrachtgever. Vanaf de voorkant moet de stijl geheel te lezen zijn tot de beoogde aanbouw aan de achterkant zodat oud & nieuw aansluiting krijgt. Hierdoor krijgt de woning de juiste uitstraling die wij zoeken met de opdrachtgever. Door moderne elementen toe te voegen als een bloemkozijn, siberisch lariks (gold) verticale gevelstijlen, aluminium kozijnen, wit stucwerk, hemelwaterafvoeren van zink, strakke boeidelen, en een strak afgewerkt interieur werd er een goed balans gecreeërd. Hierdoor oogt de woning weer fris en stoer met een industriële stijl dat geaccentueerd wordt door bijvoorbeeld matzwarte handgrepen.

Om het geheel interieur, en exterieur goed samen te brengen is er een samenwerking aangegaan met een landschapsarchitect om goede invulling te geven aan de tuin. Door het ontwerp van Nova tuinen komen de kleuren en structuren van de gebruikte materialen nog beter tot zijn recht.

Neem contact op Meer projecten