Nieuwbouw landelijk bijgebouw

Bekijk details Bekijk meer foto's
Project

Nieuwbouw landelijk bijgebouw

Op een voormalige rood voor rood locatie in de gemeente Raalte is de wens om een landelijk bijgebouw te bouwen die invulling geeft aan meerdere functies. De functies zijn het stallen van een oude mustang, bus met aanhanger, kantineruimte, toilet, bovenverdieping met ontvangstruimte, kantoor, en bergruimte wat veel eisen met zich meebrengt voor wat betreft het gebruik van het bijgebouw. Ook het exterieur was van belang omdat de opdrachtgever vrij veel dezelfde stijl ziet in de omgeving, en wou graag een keer iets anders. Door eerst creatief om te gaan met het volume van het bijgebouw, de afmetingen en de dakhelling kon er zoveel mogelijk ruimte gecreërd worden rekening houdend met een goede vormgeving.

Eisen vanuit bestemmingsplan zijn bijvoorbeeld een maximale nokhoogte van 6 meter en goothoogte van 3 meter waar wij rekening mee moeten houden. Door goede invulling te geven aan de vormgeving was de volgende stap het bepalen van de materialisatie en gevelopeningen. Oud eiken gevelbekleding en zwart stalen kozijnen zijn in basis al een goede combinatie voor een stoer karakter.

Door de grote geveloppervlakten is de gevelbekleding allesbepalend in de uitstraling en zijn andere alternatieven als zwarte gevelbekleding of bakstenen niet goed toepasbaar. Er moet wisseling zijn in kleur en structuur om het bijgebouw de gewenste uitstraling te geven.

Neem contact op Meer projecten