Moderne schuurwoning

Bekijk details Bekijk meer foto's
Project

Moderne schuurwoning

Op een prachtige locatie in het buitengebied van Broekland kregen wij de opdracht om een moderne schuurwoning te ontwerpen. Vanaf de locatie zijn de kenmerkende contouren op een mooie wijze zichtbaar van het dorp door goed zicht op de kerk met omliggende woningen. Daarnaast staan er twee prachtige boomgaarden en is het perceel omringt door knotwilgen.

Bij het ontwerp is de keuze gemaakt om te kiezen voor een moderne schuurwoning omdat deze stijl het beste past in de prachtige omgeving. Op een project als deze is de omgeving van dermate hoge kwaliteit dat de woning passend moet zijn. Het ontwerp bestaat uit twee gebouwen die in elkaar overvloeien met gevelopeningen die uitgelijnd zijn in functie, binnenruimten en buitengevel. Door het entree in het midden van de woning te situeren is er veel privacy op het achtergelegen gebied van het perceel die volledig op het zuiden is georiënteerd.

Door het deel op de achterzijde kleiner en lager te maken doet deze onder voor het hoofdgebouw. Zo is duidelijk zichtbaar hoe de woning is in volume en geeft het een niet statisch karakter.

Door strakke detaillering kan daarnaast de grens tussen binnen en buiten vervagen. zo voelt buiten betrokken bij de binnenruimte. Dit kan worden versterkt door exterieur en interieur in samenhang met een tuinplan op te zetten. Bij het ontwerp van deze woning vormt het landschap een soort intern schilderij wat een frisse uitstraling verzorgt voor het interieur, waarbij het landschap door de keuze van de wandkleur haast naar binnen lijkt door te lopen.

Neem contact op Meer projecten