Authentieke schuurwoning

Bekijk details Bekijk meer foto's
Project

Authentieke schuurwoning

Gelegen aan de Hellendoornse berg en omringd met grasland, landbouwgrond, en bosrijk gebied komt deze authentieke schuurwoning tot zijn recht. De keuze lag al snel op deze stijl door meerdere aspecten waarbij de omgeving een grote rol speelt.

Bij het ontwerp is duidelijk te zien dat de woning bestaat uit verschillende materialen in kleur en structuur. Tijdloos, authentiek en een stoer karakter krijgt de schuurwoning met deze baksteen en zwarte rabatdelen. De schuurwoning moest vanuit de opdrachtgever echt wel als ‘schuur’ ogen wat meegenomen is in de hoofdvorm/massa van de schuurwoning. Door de topgevels door te laten lopen in een punt is kenmerkend voor een schuur daarentegen geven de smalle raamstijlen meer het karakter van een woning. Tevens is gekozen voor een typerend keukenraam waardoor de woning een duidelijk laat zien dat het gaat om de bestemming ‘wonen’.

In de komende fases wordt er nog onderzocht naar duurzame maatregelen als het toepassen van stro-isolatie, bestaande bouwmaterialen gebruiken (houten gebinten) en verschillende soorten installatietoepassingen.

Meer info over het toepassen van stro-isolatie vind je hier.

Neem contact op Meer projecten