Project

Aangepaste woning

Het rolstoelvriendelijk maken van een woning vraagt veel verantwoordelijkheid om een goede invulling te geven aan de vraag. Voor Tekenbureau Salland zijn dit soort projecten juist hetgeen wat betekenis geeft een de te maken tekeningen en ontwerpen.

Je helpt mensen letterlijk door mee te denken in de scenario’s van iemand die gebruik maakt van een rolstoel. En het doel is om de woning zo goed mogelijk aan te passen zodat er zo min mogelijk belemmeringen meer zijn om te manoeuvreren met een rolstoel. Denk aan het verwijderen van stofdorpels, toepassen van drempelhulp, vervangen van binnendeurkozijnen (voor bredere/grotere kozijnen), flauwe hellingen, Vrije ruimte om te draaien met een rolstoel. Daarnaast staan veel van deze zaken beschreven in het bouwbesluit en geeft dit goede handvatten om te starten in de ontwerpfase.

Daarnaast is er een tekeningen gemaakt voor de nieuwe keuken waarbij het buitenkozijn is aangepast op het keukenblok. De kozijnstijl is strak uitgelijnd met het keukenblok voor een goede, ruimtelijke zichtlijn naar buiten.

Neem contact op Meer projecten