Het bouwproces

Bestemmingsplan

Voor iedereen die iets met zijn bestemming wil of moet, kan Tekenbureau Salland inschakelen. Bij veel gemeenten mag u ‘zelf’ het bestemmingsplan aanleveren. Door ons tekenbureau in te schakelen bespaart u tijd en geld.

Het complete bestemmingsplan wordt kant en klaar bij de gemeente aangeleverd en er wordt voor de benodigde onderzoeken gezorgd in samenwerking met een partner. Vervolgens wordt alles wordt optimaal gecoördineerd en afgestemd met de gemeente.

Een bestemmingsplan moet digitaal worden aangeleverd, waardoor het eenvoudig door de gemeente gepubliceerd kan worden. Onze partner levert het bestemmingsplan bij de gemeente aan dat voldoet aan de meest actuele normen en standaarden ten aanzien van digitale bestemmingsplannen en het kan daardoor eenvoudig online worden gezet door de gemeente.

Na een offerteaanvraag wordt altijd al de eerste analyse gedaan, zodat u bij de offerte al inzichtelijk heeft, welke externe onderzoeken uitgevoerd moeten worden. In veel gevallen wil de gemeente eerst dat de initiatiefnemer een principeverzoek indient. Een uitspraak van het college van burgemeester en wethouders op zo’n principeverzoek, biedt dan meer zekerheid dat een bestemmingsplanprocedure met succes gevolgd kan worden.

Neem gerust contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek!