Wij helpen u graag

Exterieur ontwerp

Heeft u (ver)bouwplannen voor uw woning of bedrijfspand en bent u hiervoor op zoek naar iemand die u kan helpen bij het ontwerp? Wij helpen u graag met het verwezenlijken van uw droomhuis of bedrijfslocatie.

Voorliefde voor landelijk, industrieel en modern
Tekenbureau Salland ontwerpt mooie, stoere, belevingsvolle gebouwen. Dat doen we met Sallandse nuchterheid en passie. Wij werken vanuit een heldere conceptuele gedachte. Hiermee geven we antwoord op de vraag hoe het gebouw functioneert, hoe het voelt en hoe het eruitziet. Deze look&feel-gedachte passen we toe op elke schaal binnen het ontwerpproces – van het inrichtingsplan, tot en met de materialisering. Vanzelfsprekend bent U, als gebruiker van het gebouw, onze grootste inspiratiebron.

Maatwerk voor ieder project
Wij geloven in maatwerk. Iedere situatie is namelijk uniek. Wij zorgen voor op maat gemaakte oplossingen waarbij u als klant centraal staat. Een deel van de vormgeving wordt ingegeven door de locatie, uw voorkeuren en het beoogde gebruik. Of u nu een nieuwbouwhuis of nieuw bedrijfspand wilt laten ontwerpen, uw woning of kantoor wilt verbouwen of uw winkelpand, kantoor of hotel van een vernieuwd imago wilt voorzien: wij vertalen uw wensen in een passend ontwerp.

Onze persoonlijke aanpak staat garant voor een verrassend gebouw. De kosten van een architect zijn afhankelijk van onder andere de grootte en complexiteit van het project. Bent u benieuwd wat dit voor uw project zal betekenen, neem dan contact op.

Verschillende disciplines
In onze visie is een exterieur ontwerp en interieurontwerp met elkaar verbonden. Daarom verbinden wij de buitenwereld met uw woonomgeving of werkruimte door elk ontwerpvraagstuk van binnenuit te benaderen. Daarnaast werken wij samen met veel vaste externe partijen zoals een tuinarchitect, een expert in bestemmingsplannen, landschapsarchitect, constructeur, adviseur bouwbesluitberekeningen, aannemer, calculator en asbestinventarisatiebedrijf. Afhankelijk van uw project is het mogelijk om deze deskundigen in te schakelen en de samenwerking aan te gaan. Door ervaring en regelmatige samenwerking zorgen wij voor een optimale koppeling tussen uw beoogde gebouw, de binnenruimte, en de omgeving. Ben u benieuwd naar onze referentieprojecten? Bekijk dan eens een selectie van onze projecten.

Projectbegeleiding door ervaren projectleider
Het bouwen of verbouwen is vaak een hele investering. U wilt natuurlijk graag dat uw woning of bedrijfspand ook daadwerkelijk zo gebouwd wordt zoals het ontworpen en uitgetekend is. Daarom bieden wij ook projectbegeleiding vanuit een ervaren projectleider. Die kan met de kennis en expertise het gehele bouwproces coördineren en beheersen. Het laten bouwen of verbouwen van een (nieuwe) woning of bedrijfspand is een heel traject waarbij een hoop komt kijken, omdat u te maken heeft met veel verschillende partijen.

Als het voorlopig ontwerp door u is goedgekeurd, kunnen wij in samenspraak met u een bouwteam samenstellen. Dit team van aannemer, installateur en indien noodzakelijk andere professionals voorziet u van de definitieve raming van de bouwkosten. Door u te omringen met een multidisciplinair team is er telkens intensief contact tussen alle partijen. Per bouwproject is er een aanspreekpunt, de projectleider die u op de hoogte houdt tijdens het project. Daardoor krijgt u meer helderheid en voorkomt u verrassingen op het gebied van planning en het verdere ontwerp- en bouwproces.